***       Водещите вечерни новини       на 5 юли 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 5 юли 
Коментари Харесай

Водещите новини! Жълт код за жеги в 13 области утре. Механизмът за сътрудничество и проверка за България отпада


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 юли   

 

За 6 юли, четвъртък, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издава още от през днешния ден предизвестие от първа степен - жълт код, за горещо време в 13 области в източната половина от страната. Това се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.  

***

Механизмът за съдействие и инспекция за България отпада. Това заяви някогашният правосъден министър Надежда Йорданова във Фейсбук, като цитира Европейската комисия.

Припомняме, че Механизмът беше основан като преходна мярка за подкрепяне на България и Румъния да наваксат с промените след влизането си в Европейския съюз.

Показателите за България обгръщат въпроси като независимостта, професионализма и успеваемостта на правосъдната система, битката с корупцията и дейностите за битка с проведената престъпност.

***

***

„ Пълната поддръжка за Украйна би трябвало да продължи “. 

Габриел акцентира, че по време на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз имаше прогрес по редица значими тематики, като съществена тематика остава Украйна. Наистина е доста специфичен миг, в който поемате председателството, доста документи следва да се приключат, уточни тя. 

***

„ Такива диалози текат от над шест месеца, още по времето на служебното държавно управление. Акад. Денков, като министър председател, катализира този развой, а през вчерашния ден Делян Добрев от ГЕРБ инициира законодателния развой. 

Това е дълъг развой, който по някаква причина служебното държавно управление не докара до дъно. 

Сега ние желаеме да го катализираме “. 

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев във връзка плана на решение за продажба на съоръжение за АЕЦ " Белене " на Украйна.

***

„ Това е рибена чорба, а не просто рибена супа. Приготвена е с доста качествени артикули, в нея има разнообразни типове риба. Основната е калкан, почиства се доста деликатно, тъй като има доста, доста кости, по същия метод се почистват и останалите типове риба. За да стане доста вкусна, се употребява и бульонът от калкана. Супата е заимствана от френска рецепта, която се назовава чорба „ Буябес “, по тази причина споделям, че не е просто рибена супа. При нас тази чорба е с цена 18,99 лева, тъй като залагаме на качеството, а най-после при сервиране прибавяме и шафран, който прибавя спомагателен мирис на супата. Във Франция тази чорба се предлага и за 150 евро ", споделя притежателят на заведението.

***

***

Доклад от 22 страници за „ позволени груби престъпления “ от двама наблюдаващи прокурори от закритата към този момент Специализирана прокуратура по проблема „ Осемте джуджета “ е получен през днешния ден във Висшия правосъден съвет.

***

Пристигналите на място униформени чиновници са открили, че на улица " Стефан Стамболов " покрай кръстовище специфичният автомобил с включена светлинна и звукова сигнализация е блъснат от кола, ръководена от 19-годишен юноша, който е подхванал ляв завой и е лишил преимуществото на другото МПС.

***

„ Руският заместник-министър на защитата Юнус Бек-Евкуров евентуално е липсващ ", написа основаният в Нидерландия вестник The Moscow Times.

„ Въпреки че е длъжен, членът на държавното управление не се появи на 3 юли на съвещание на силовото ведомство в Москва “, добави медията, която се базира на данни от английското разузнаване.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР